Wednesday, November 12, 2014

BAGAIMANA MAHU KURUS & DIET DENGAN MUDAH??

OMEGA GUARD MEMBANTU MENGAWAL HORMON LEPTIN


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA...

Setiap daripada kita pasti ingin dapatkan bentuk badan yang kurus, langsing dan bagi lelaki bentuk badan yang sasa dan tida buncit kan?? Bukan golongan yang sudah berkahwin je mengalami dilema macam ni tapi yang belum berkahwin turut mengalami masalah mahu kuruskan badan dan berdiet tetapi tidak mudah untuk melakukannya.. Kadang-kadang sudah berdiet bermacam bagai tapi kurusnya tidak malah berat juga tidak turun.. haa, pasti tension kan.. Bukan nak cakap orang lain lah, ida pon sama macam anda-anda yang lain..


Nak turunkan berat dan mendapat bentuk badan yang diingini bukan main lagi susah tapi jika bab naik berat dan bentuk badan bertambah senang je.. Stress kan macam tu.. Macam mana ye mahu berdiet dan kurus dengan mudah?? Ehmm, mari ida kongsikan satu rahsia.. Ida pon baru dapat tahu juga tau tentang rahsia ini.. Insyaallah pasti berkesan untuk kaum wanita dan juga lelaki yang mahu kurus dan mendapat tubuh yang langsing dan tidak buncit..

APA KAITAN OMEGA GUARD DENGAN HORMON LEPTIN??

Ok, sebelum ida cerita tentang Omega Guard, ida cerita tentang hormon dahulu ye.. 

Dalam badan kita mengandungi dua hormon yang mengawal selera makan kita iaitu hormon Leptin dan juga hormon Ghrelin.. Fungsi hormon Leptin adalah untuk mengawal selera makan kita serta membantu membakar lemak-lemak yang terkumpul.. Fungsi hormon Ghrelin pula adalah sebaliknya iaitu memberi signal kepada otak untuk menyuruh kita makan walaupun kita baru lepas makan.. Itulah yang menjadi punca mengapa mulut asyik ngap, ngap je makanan..
Jadi, bagaimana kita mahu mengawal hormon Ghrelin ini daripada terus menerus menyuruh kita makan dan bagaimana pula kita mahu hormon Leptin bekerja keras untuk mengawal selera makan kita.. Jadi, mari kita biarkan hormon Ghrelin berehat manakala hormon Leptin bekerja keras supaya kita mendapat bentuk badan yang diinginkan dengan pengambilan Omega Guard..

OMEGA GUARD MEMBANTU HORMON LEPTIN BEKERJA KERAS

Omega Guard yang diperkaya dengan omega 3 sangat membantu dalam menurunkan paras triglicerides dalam badan.. Apabila paras triglycerides tinggi, ia akan mengganggu fungsi hormon Leptin itu untuk memberitahu otak bahawa kita sudah kenyang.. Jadi untuk mengembalikan fungsi hormon Leptin tersebut, kita perlulah menurunkan dahulu paras tryglicerides..
   

Jadi, dengan pengambilan Omega Guard ini akan membantu menurunkan paras triglycerides sekaligus meningkatkan paras hormon Leptin.. Apabila hormon Leptin meningkat, anda akan berasa lebih kenyang berbanding sebelum ini.. Maka dengan mudahnya anda dapat melaksanakan diet anda itu..

AMALKAN DIET YANG SEIMBANG DAN BETUL

Tapi anda diingatkan supaya mengamalkan diet yang seimbang, bukannya dengan meninggalkan sumber makanan seperti karbohidrat, protein dan lain-lain seperti yang ada di piramid makanan.. Contohnya, jika anda tidak mahu makan nasi, sila lakukannya perlahan-lahan.. Sekiranya hari ini anda mengambil sepinggan nasi, esoknya anda ambil setengah pinggan nasi dan begitulah seterusnya..

Jangan lakukannya secara mendadak kerana anda akan kembali kepada pengambilan nasi kepada asal secara mendadak juga.. Sekiranya anda sudah tidak mengambil nasi, gantilah nasi itu dengan sumber yang sama seperti gandum.. Senaman ringan juga jangan lupa tau, ianya juga dapat membantu untuk anda kurus dan kekal cerdas..

Diharap, perkongsian ini dapat membantu kita semua mendapat tubuh yang diingini.. Bukan sahaja tubuh yang kurus langsing tetapi mendapat tubuh yang sihat dan cerdas.. Sebelum terlupa, ida ingin beritahu bahawa bulan November ini terdapat promosi Omega Guard yang anda boleh dapatkan.. Untuk mengetahuinya, anda boleh rujuk di sini PROMOSI OMEGA GUARD BULAN NOVEMBER..

Sekian, terima kasih kerana sudi membaca entry ida ini..

rujukan

 
ANDA MENCARI PENGEDAR DI KAWASAN ANDA?? JOM KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI KAWASAN PENGEDAR SHAKLEE ANDA 

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** 

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Norhidayah Kasim 
H/P no: 0179563621 / 01115438750 
ID Shaklee: 1085175 

22 comments:

  1. saper2 nak kurus mmg berbaloi grab omega bulan ni..sbb ada promosi...seisi keluarga pun bleh guna omega..mmg xrugi kalu beli omega nie...

    Cara Atasi Penyakit Tonsil

    ReplyDelete
  2. kawal pemakanan di samping mengamalkan suplemen pastu hasilnya tidak mengecewakan..

    makanan tambahan untuk ibu hamil

    ReplyDelete
  3. Rupanya hormon leptin tu yang sangat2 penting ye,? Baru tahu... Kalau nak kurus, mesti ada keyakinan dan kekuatan diri. Sokongan dari orang terdekat juga penting... Betul tak?

    Pernah cuba Air Detox ?

    ReplyDelete
  4. Item wajib utk bantu misiku nk kurus adalah omega. Siapa belum cuba better hurry up sbb tgh offer best.

    Jemput baca: RAWATAN ASLI PUTIHKAN KETIAK YANG BERKARAT DENGAN BERKESAN

    ReplyDelete
  5. Nak kurus pun kena buat kajian. Tak boleh hentam kromo makan macam-macam produk. Saya memang suka omega guard.. lancar je pembuangannye jika diambil bersama herblax..

    Anak selalu sakit? >>> Rahsia Anak Jarang Sakit

    ReplyDelete
  6. Baru tau hormon leptin tu ape. Sy sndri consum set ni. Memang terbaik & dijamin selamat!

    ReplyDelete
  7. Kalau kita dah amek supplemen, jaga pemakanan semua tapi berat tetap susah nak turun kemungkinan kita kena betulkan hormon dulu. Boleh cuba gla shaklee..Yang penting jangan give up!!

    Moh kita terjah--> BAWANG PUTIH DALAM BOTOL COMEL

    ReplyDelete
  8. omega Mmg Sgt membantu Sbnrnya.. Adik Sy amik utk fungsi otak, dpt skali kurus. Mmg omega dpt kawal Nafsu makan..
    APA ITU SIRAP AJAIB??

    ReplyDelete
  9. Omega memang terbaik...nak kurus pun makan omega, nak otak cerdik pun makan omega...jom pakat order omega bulan ni memang tak rugi punya

    ReplyDelete
  10. Ilmu sgt penting dlm nak buat sesuatu..sbb tu la kena kaji dulu apa2 yg kita nak buat,supaya tak ada lah main jadi ikut-ikutan..tapi kita buat dgn ilmu.. ;)

    ReplyDelete
  11. yang bestnya omega ni bagus untuk lemak-lemak lama yang degil...mabeles!

    ReplyDelete
  12. Bestnya omega guard! Rupanya omega guard ni pun bantu nak slimm. :)

    ReplyDelete
  13. Dulu saya tak tahu pun omega guard ni membantu untuk kurus. Huhuhu..

    ReplyDelete
  14. Sekarang hari2 telan omega..kalau dulu ada skip juga..hehe

    ReplyDelete
  15. Hormon leptin ini penting ye baru kak kiah fhm hehe.. pemakanan yg seimbang lagi membantu mempercepatkan pembakaran lemak tau, ditambah dengan omega memang super duper pembakaran lemak

    ReplyDelete
  16. Omega memang banyak kahsiatnya. Untuk minda+kesihatan+ kurus. Supplemen wajib amal :-)

    Makanan Penyebab Batuk dan Selsema Anak

    ReplyDelete
  17. OmegaGuard bantu perkembangan memori, bagus untuk imunisasi dan sambil tu boleh kurus.hebat kan


    kawal paras gula dalam darah pesakit kencing manis

    ReplyDelete
  18. Banyak khasiat Omega guard, baru sata tahu dengan omega guard pun boleh untuk kurus

    ReplyDelete
  19. Dah sinonim omega dalam set diet sihat shaklee. Selain untuk bakar lemak, cust saya ckp..punggung dan pon mengecil...sgt la sesuai bg mereka yang ingn dapatkan bentuk badan yang menarik dan tip top!!!

    ReplyDelete
  20. omega memang bagus untuk diet. sebab tu ramai yang dok cari omega ni.

    Ketahui 10 Sebab Kenapa Patut Beri Anak Meal Shakes

    ReplyDelete
  21. Yang penting jaga pemakanan dan rajin bersenam. Suplemen sangat bagus untuk tingkatkan kesihatan

    Akhirnya Tadika Al Falah untuk Najihah

    ReplyDelete