Thursday, July 3, 2014

VIVIX UNTUK BERHENTI MEROKOK

 BOLEH KE BERHENTI MEROKOK DENGAN VIVIX??

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA...

Merokok membahayakan kesihatan!!! Pasti anda-anda semua tahu tentang itu kan?? Rokok membahayakan kesihatan kerana kandungan didalam rokok tersebut mengandungi bahan yang sangat merbahaya kepada tubuh manusia.. Merokok bukan hanya merbahayakan kepada perokok malah kepada orang sekelilingnya juga..


Orang-orang sekeliling perokok lebih berisiko untuk mendapat penyakit yang sering dihidapi oleh perokok.. Sedarkah perokok-perokok sekalian?? Asap rokok yang dihembuskan lebih merbahaya daripada asap yang dihisap oleh perokok ( dipanggil sebagai perokok pasif ).. Terlalu banyak kesan sampingan yang boleh dihidapi oleh orang sekeliling perokok.. Perokok pasif lebih berbahaya kerana asap yang disedut atau dihidu oleh perokok pasif mengandungi
  1. 2 kali ganda nikotin
  2. 3 kali ganda tar
  3. 5 kali ganda karbon monoksida
  4. 50 kali ganda bahan kimia merbahaya

KESAN JANGKA PANJANG PEROKOK TEGAR

  • Barah (cth. paru-paru, payudara, mulut, tekak, dan usus)
  • Penyakit Jantung
  • Angin Ahmar / Strok
  • Penyakit paru-paru (cth. Penyakit lelah, bronkitis)
  • Penyakit mulut dan gusi
  • Ulser (perut, peptic)
  • Osteoporosis
  • Kemandulan (tidak boleh hamil)
  • Kurang bernafsu dalam perhubungan seks
  • Mati pucuk 

PENAWAR UNTUK PEROKOK ??


Shaklee menciptakan supliment yang sangat hebat dimasa kini.. Supliment itu digelar '' TONIK AJAIB '' atau dipanggil VIVIX.. VIVIX adalah penawar kepada segala penyakit.. Vivix mengandungi resveratrol dan juga bahan ramuan semulajadi yang berfungsi sebagai anti-penuaan dan merawat dan pembaikan sehingga ketahap sellular DNA..


KEBAIKAN VIVIX

VIVIX mampu melawan penuaan pada tahap sellular dan lebih dari itu.. Didalam kajian makmal, ramuan VIVIX telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisma utama penuaan pada tahap sellular seperti :-
  • Melindungi dan membaiki sellular DNA..
  • Memberi impak positif kepada pengawalan genetik..
  • Menggalakkan biogenesis ( pembentukkan baru ) mitochondra..
  • Melambatkan pembentukkan AGE ( Advanced Glycation End products ) 
  • Menolong / membantu/ menjaga/ memelihara : kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap sellular, kesihatan dan kesejahteraan..

TESTIMONI VIVIX








BELI SENDIRI VIVIX SECARA ONLINE

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Norhidayah Kasim
H/P no: 0179563621
ID Shaklee: 1085175

17 comments:

  1. vix memang best!!

    www.awesomehealthsupplements.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Vivix mmg terbaik...
    umminisha.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. d best - vivix

    http://ummiaqif.blogspot.com/2014/04/vivix-penemuan-hebat-shaklee.html

    ReplyDelete
  4. nice.. Vivix jgk boleh membantu mencegah insulin resistance, jd mmg sesuai sgt lah utk mereka yg ada diabetes..
    --->>> A Surprisingly Adventurous Journey: DIABETES : BACAAN GULA TURUN DENGAN VIVIX

    ReplyDelete
  5. Yes Vivix mmg superb..

    jemput visit & follow my blog -->

    http://arrumaisahealth.blogspot.com/2014/07/vivix-meningkatkan-kesihatan-emosi-dan.html

    ReplyDelete
  6. alang-alang dah promo ni grab la 1-2 botol..berbaloi2...
    http://huntvitamin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Vivix memang terbaik
    Http://qasehfirdausshoppe.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. minum vivix rokok pun terasa pahit....
    kunjungi blog saya di peminatvitamin.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. vivix superbb power...
    http://vitaminumiebeautyandhealthy.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Vivix memang terbaik!!!!!
    http://bazarvitamin.blogspot.com/2014/07/1001-khasiat-vivix-shaklee.html

    ReplyDelete
  11. penawar baru untuk yang nak quit smoking..terbaik!
    tq 4 good info

    Live Life to the Fullest

    ReplyDelete
  12. Vivix the best among the best..
    http://zarahealthylife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. Vivix...tonic terbaik!!!!
    http://cahayaasiahsamad.blogspot.com/2014/06/hebat-sangat-ke-vivik.html

    ReplyDelete