Saturday, June 28, 2014

BAHAN UTAMA VIVIX - PART 2

PURPLE CARROT

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA...

Ianya adalah sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes.. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab.. Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran.. Berry mengandungi banyak anthocyanins, terutama sekali bluberry yang mengandungi aktiviti antioksidan yang teramat tinggi.. 

Anthocyanins adalah antioksidan utama didalam lobak yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren.. Lobak ungu-kuning mengandungi kapasiti antioksidan tertinggi bebanding lobak ungu-oren.. Asid klorogernik adalah antioksidan paling banyak didalam semua jenis lobak.. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.. 

Sejak kebelakangan ini, kajian telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi termasuk antioksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-carcinogen.. Tambahan pula, ia juga mempamerkan kesan pada salur darah, platelet dan lipoprotin yangberkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung..


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Norhidayah Kasim
Email: fhaikal91@gmail.com
H/P no: 0179563621 / 01115438750
ID Shaklee: 1085175
Blog: http://farishmomvittashoppe.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/iedadayahhealthcare

No comments:

Post a Comment